Γνωρίστε τους ντόπιους παραγωγούς

Σαλάμι Ντελημάρη

Το 1964 η οικογένεια Κατωπόδη, ή για την κοινωνία του νησιού “Ντελημάρη”, άρχισε να παρασκευάζει παραδοσιακά αλλαντικά και να τα διαθέτει αποκλειστικά στην τοπική αγορά της Λευκάδας. Τα νωπά χοιρινά κρέατα, πάντα ελληνικά, επιλέγονται προσεκτικά από την ευρύτερη περιοχή. Η απονεύρωση και απολίπωση του κρέατος γίνεται με τη μορφή ιεροτελεστίας στο χέρι, χρησιμοποιώντας παραδοσιακες τεχνικές, έτσι ώστε το σαλάμι να έχει τη σωστή ποσότητα λίπους και το βαθμό τρυφερότητας. Δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του «ΣΠΕΣΙΑΛ»#Λευκάδα #σαλάμι

Δια χειρός Στρεμμένου

Σε ένα μοναδικού κάλους φυσικό περιβάλλον, στον Προυσό της Ευρυτανίας παράγονται από το 1992 τα “αλλαντικά Στρεμμένου” σε ένα μικρό, μα απόλυτα σύγχρονο αλλαντοποιείο. Εκεί, η ίδια η φύση ωριμάζει αργά τα επιλεγμένα προϊόντα σε ιδανικές συνθήκες, το προσούτο, το σαλάμι, η εκπληκτική λόνζα, το γνήσιο μπείκον και τα υπόλοιπα προϊόντα φυσικής ωρίμασης, χωρίς χημικά και πρόσθετα. Οι πρώτες ύλες είναι βιολογικά κρέατα της περιοχής. Εδώ, εκτρέφεται και ο διάσημος διασταυρωμένος αγριόχοιρος.
#Ορεινή Ευρυτανία #αλαντοποιία

Ζυμαρικά Λήμνου

Με σεβασμό στην παράδοση στο «Γκαράλη Γεύσεις Λήμνου», παράγονται εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου από αγνές πρώτες ύλες. Στο εργαστήριο, στον Αγ. Δημήτριο η εκπληκτική κ Φωτεινή Γκαράλη από το 1983, πάντα πρόθυμη, σας καλωσορίζει και σας προτείνει τα αγνά προϊόντα Λήμνου. Με μεράκι ετοιμάζονται παραδοσιακά ζυμαρικά Λήμνου, Φλωμάρια, Τραχανάδες, γνήσια γλυκά του κουταλιού, καθώς και νοστιμότατα παραδοσιακά είδη όπως Βενιζελικά, Αμυγδαλωτά, Κουραμπιέδες κ.α #Λήμνος #παραδοσιακά ζυμαρικά

Μεράκι στην ποτοποιία

Πρόκειται για μια οικογενειακής εμβέλειας επιχείρηση με προέλευση την Καρυά Λευκάδας, ένα πραγματικό στολίδι και υπόδειγμα δημιουργικότητας. Οι Αφοι Κτενά, με μεράκι, προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους στο χώρο της ποτοποιίας, έχοντας δημιουργήσει καλό τσίπουρο και λίαν προσφάτως ένα γευστικότατο ούζο. Το εμπορικό σήμα “Homeric Cru” υπογράφει ένα εξαιρετικό παλαιωμένο απόσταγμα από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών καθώς επίσης και το εκλεκτό ούζο. Υψηλές προδιαγραφές σε συνδιασμό με το μεράκι για την παράδοση.#homeric cru #παλαιωμένο απόσταγμα

Ελληνικό αυγοτάραχο

Ο ιδρυτής, Γ. Στέφος έμαθε την τέχνη του αυγοτάραχου από τους ψαράδες στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Το 2008 ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Αιτωλικό, και οραματίστηκε έναν τρόπο για να συνδυάσει την παράδοση με την καινοτομία. Είτε αποκαλείται αυγοτάραχο, botargo (αγγλικά), bottarga (ιταλικά), poutargue ή boutargue (γαλλικά), ή karasumi (ιαπωνικά), η εταιρεία Στέφος προσεγγίζει την παρασκευή αυτής της εξαίσιας μεσογειακής λιχουδιάς από αυγά κέφαλου με τον τρόπο του.#αυγοτάραχο #Μεσολόγγι

Άρωμα Μαστίχα

Όταν η ιστορική οικογένεια φαρμακοποιών που κρύβεται πίσω απο τα εργαστήρια της Mastic Origins (11 γενιές), ανακάλυψε οτι η πραγματική ομορφιά πηγάζει απο ένα κρυσταλλάκι μαστίχας... Απο ένα μικρό εργαστήριο στην καρδιά της Χίου, χιλιάδες μελέτες, έρευνες και αμέτρητες ώρες σκυμμένοι πάνω σε μικροσκόπια και γουδιά, με ένα και μόνο σκοπό: Να γίνει η μαστίχα καλλυντικό. Το πρωτοποριακό πάντρεμa της μαστίχας με σπάνια συστατικά απο κάθε γωνιά της Ελλάδας. #μαστίχα #Χίος