Γνωρίστε τους προμηθευτές του εξωτερικού

Αφετηρία..το Camembert

Η Savencia Fromage & Dairy εστιάζει στις σπεσιαλιτέ γαλλικών τυριών, στα προϊόντα γάλακτος υψηλής ποιότητας, στα θαλασσινά ενώ προσφέρει πλήθος εκλεκτών προϊόντων διατροφής. Η ιδέα της εταιρείας γεννήθηκε από το διάσημο τυρί Caprice des Dieux ("Καπρίτσιο των Θεών") το 1956. Τότε, στην Αν. Γαλλία γεννήθηκε ένα τυρί διαφορετικό, που σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μαλακά τυριά, είναι λευκό κρεμώδες, με ωοειδές σχήμα και έντονη γεύση. Αφήστε το να λιώσει αργά την απαλή κρέμα του.
#Γαλλία #camembert #Caprice des Dieux

To εμβληματικό Roquefort

Το εμβληματικό brand Papillon, συνώνυμο του Roquefort μέχρι και σήμερα, γεννιέται το 1906 στη Ν.Γαλλία. Εκεί, στο χωριό Aveyron, σε ένα τοπίο συνδεδεμένο με εξαίσιο φυσικό πλούτο, μέσα στα σπήλαια γεννήθηκε το Roquefort-sur-Soulzon. Με τη σωστή επίβλεψη της θερμοκρασίας και της υγρασίας παράγεται και προσφέρεται στον καταναλωτή το "σωστό" Roquefort. Από πρόβειο γάλα, κρεμώδες, αρωματικό, πολύπλοκο και έντονο, με χαρακτηριστικές φλέβες από μπλε μούχλα.#Γαλλία #roquefort #pdo#Γαλλία #camembert #Caprice des Dieux

Ειδικότητα...το Soignon

Η Eurial γεννήθηκε το 1988 στη Γαλλία και όλα αυτά τα χρόνια κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του καλού κατσικίσιου τυριού, της αγελαδινής κρέμας, αλλά και του αγελαδινού βουτύρου. Εδώ γεννήθηκε το διάσημο κατσικίσιο τυρί Soignon και το εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο Grand Fermage. Λαχταριστό τυρί μαλακής υφής σε σχήμα κορμού, με βρώσιμο φλοιό. Απολαύστε το αφήνοντάς το να λιώσει στο στόμα σας. Θεωρείται εκλεκτό είδος για την παγκόσμια γαστρονομία. #Γαλλία #chevre #soignon

Αγνό βούτυρο

H Isigny Sainte-Mère γεννήθηκε το 1909, στην περιοχή της Isigny, στη Β.Γαλλία, έναν από τους πιο διάσημους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εκεί, παράγεται γάλα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε άλατα και ιχνοστοιχεία. Τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας επιτρέπουν την παραγωγή γάλακτος ακόμα και για βρέφη. Εδώ θα βρείτε το μαλακό τυρί Camembert ή Pont l’Evèque, το σκληρό τυρί Mimolette, Saint-Paulin ή Pavé d’Isigny, το Fromage frais, αλλά και το διάσημο μεταξένιο βούτυρο μοναδικού αρώματος.
#Γαλλία # #butter #camembert

Ο αυθεντικός σολομός

Η Labeyrie Fine Foods ιδρύθηκε στη Ν.Γαλλία το 1946. Αποτελεί ηγέτη στα premium και trendy τρόφιμα, με φιλοσοφία "made for sharing". Παράγει το μοναδικό Γαλλικό foie gras, καθώς και τον ασφαλέστερο για κατανάλωση καπνιστό σολομό, αφού θέτει τις υψηλότερες προδιαγραφές με έμφαση στις πρώτες ύλες. Υπό το πρίσμα της Labeyrie Fine Foods θα βρείτε τα brands Labeyrie, Delpierre, Blini, l'atelier blini, Père Olive or Ovive.#Γαλλία #foie gras #caviar #salmon #blinis #brick

Πάθος για Charcuterie

Η εταιρεία Spaas Foods ιδρύθηκε το 1990 με έδρα το Bennelux ξεπηδώντας από το γαλλικό εργοστάσιο παραγωγής κρέατος Paul Predault, που παράγει το παγκοσμίου φήμης Γαλλικό ζαμπόν “Le Foue” καθώς και μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών-αυθεντικών προιόντων μικρής παραγωγής. Ως food broker εξειδικεύεται σε μικρά brands κυρίως από την περιοχή της Μεσογείου. Όλες αυτές τις δεκαετίες κυριαρχεί στο χώρο των charcuterie, του τυριού και των κατεψυγμένων. #Bennelux#charcuterie #cheese

Gouda γεύση από Ολλανδία

Η ιστορία της Vandersterre, μιας ολλανδικής οικογενειακής επιχείρησης ξεκινάει από τη Β. Ολλανδία το 1929. Μέσα στις δεκαετίες και περνώντας τη γνώση από γενιά σε γενιά κατάφερε να γίνει συνώνυμη των σπεσιαλιτέ ολλανδικών τυριών με βάση το αγελαδινό γάλα. Το σύνθημα της εταιρείας είναι "from Cow to Wow". Τυριά που παράγονται και ωριμάζουν με βάση τα παραδοσιακα πρότυπα. Γευτείτε το αληθινό ολλανδικό “Primadona” ή το “Landana”, που υπερέχουν στη γλυκιά επίγευση και  στο λαχταριστό άρωμα.# Ολλανδία #prima donna # landana #cow

Αλλαντικά Γερμανίας

H οικογενειακή επιχείρηση Reinert με έδρα τη Βεστφαλία παράγει εκλεκτά προϊόντα κρέατος, όπως σαλάμια, ζαμπόν και λουκάνικα από το 1931. Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό κρεοπωλείο το 1931, στην πόλη Loxten της Βεστφαλίας. Οι παραδοσικές αξίες συνδιάζονται με τεχνολογίες αιχμής και η καινοτομία είναι πάντα συμβατή με τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Οι πελάτες μπορούν να γευτούν ζουμερά παραδοσιακά λουκάνικα Φρανκφούρτης, εκλεκτά ζαμπόν, σαλάμια υψηλής ποιότητας κ.α.
#Γερμανία #salami #ham #cooked specialities
 

Τo διάσημο Reblochon

Η Prodilac αποτελεί θυγατρική εταιρεία του γαλλικού ομίλου Savencia και δημιουργήθηκε το 2002. Εξειδικεύεται σε παραδοσιακά γαλλικά τυριά. Εδώ θα βρείτε και το διάσημο Reblochon (Π.Ο.Π) με καταγωγή από τις Άλπεις της περιοχής Savoie. Μαλακής υφής με σκληρό περίβλημα, έχει γεύση φρουτώδη και έντονη μυρωδιά, θυμίζοντας τα κελάρια στα οποία ωριμάζει. Γενικά, η μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής Savoie, την καθιστά ιδανική για την εκτροφή ορεινών φυλών (αγελάδες και αίγες)#Γαλλία #reblochon #comte #rungis

Ελβετικό Appenzeller

Για πάνω από 155 χρόνια, η Lustenberger & Dürst και η LeSuperbe αντιπροσωπεύουν την τέχνη της ελβετικής τυροκομίας. Το μυστικό είναι το μοναδικό ελβετικό γάλα, οι παραδοσιακές τεχνικές ωρίμανσης και οι ταλαντούχοι, γεμάτοι μεράκι, τυροκόμοι. Πέρα από την παράδοση, δε λείπει όμως και το πάθος για την ανακάλυψη νέων γκουρμέ γεύσεων. Τα τυριά ωριμάζουν κάτω από ιδανικές συνθήκες σε ειδικά διαμορφωμένα κελάρια, όπου μεταξύ άλλων, αποκτούν την πολύπλοκη, στιβαρή γεύση με την γλυκιά επίγευση.#Ελβετία #έμενταλ #gruyere #raclette #tette moine #appenzeller

Η βασίλισσα της μοτσαρέλα

Η La Marchesa είναι μια γαλακτοκομική συνεταιριστική εταιρεία, της οικογένειας Cirillo με ιστορία που ξεκινά από το 1932. Το καλύτερο βουβαλίσιο γάλα της περιοχής Campana, αποτελεί την μοναδική πρώτη ύλη για την παραγωγή της διάσημης και μοναδικής βουβαλίσιας Π.Ο.Π μοτσαρέλλας "Mozzarella di Bufala Campana", και του διάσημου ομώνυμου βουβαλίσιου βουτύρου. Η υφή του είναι κρεμώδης και σπογγώδης με ευχάριστη όξινη γεύση λόγω της μοναδικής διατροφής των θαλάσσιων βούβαλων της περιοχής.
#Ιταλία #mozarella # butter #buffalo #Campana

Ιταλική Charcuterie

Στην περιοχή Biassono της Ιταλίας τη δεκαετία του 60, ο Paolo Rovagnati έπεισε τον πατέρα του να παράγει αλλαντικά, αφού η εταιρεία είχε ξεκινήσει με την παραγωγή βουτύρου. Μετά από πολλές μελέτες ο Paolo Rovagnati, εφήυρε το περίφημο Gran Biscotto, το ζαμπόν με την απαράμιλλη γεύση και το μοναδικό άρωμα. Η γκάμα μεγάλωσε και στην πορεία γεννήθηκαν περισσότερα προϊόντα μεταξύ των άλλων το "Sgrassatella", μία άπαχη πανσέτα, καθώς και η εκλεκτή σειρά “Naturall” η οποία παράγεται από χοιρινά που μεγαλώνουν χωρίς αντιβιοτικά και πρόσθετα.#Ιταλία #gran_biscotto #naturals #mortadella

 

Εκλεκτά κατσικίσια τυριά

Ο Οίκος DeJong ξεκίνησε το 1985 από μια οικογενιακή φάρμα. Εξειδικεύεται στην παραγωγή μιας εκλεκτής  συλλογής φρέσκων κατσικίσιων τυριών. Πρόκειται για μια κάθετη παραγωγική μονάδα που αρχίζει από το γάλα ημέρας και φθάνει μέχρι την τελική παραγωγή εκλεκτών τυριών. Παράγει με βάση την παράδοση τυριά κάτω από την πολύχρονη Ολλανδική εμπειρία και κουλτούρα. Τα ζώα από τα οποία παράγεται το γάλα που τυροκομεί ο συγκεκριμένος παραγωγός, ζούν κι εκτρέφονται  σε συνθήκες και  περιβάλλον που εξασφαλίζουν τη άριστη διαβίωση των ζώων. #κατσικίσιο τυρί #Ολλανδία

Η τέχνη της παρμεζάνας

Ο οίκος Caseificio San Bernardino είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1977, με έδρα ένα ειδυλλιακό τοπίο έξω από την Πάρμα, τον τόπο παραγωγής της αυθεντικής παρμεζάνας Reggiano Π.Ο.Π. Η οικογένεια Caramaschi, με καταγωγή από τη Μάντοβα, ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία ήδη από το 1600. Δοκιμάστε την παραδοσιακή παρμεζάνα, ένα σκληρό τυρί με σύνθετη γεύση, φρουτώδη αλλά και ξηρή, και συνάμα έντονα αλμυρή, με υφή ελαφρώς λιπαρή που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.
#Ιταλία #parmezianno reggiano #ages in 12, 24, 36, 48, 60, 86 months #Ιταλία #mozarella # butter #buffalo #Campana

Charcuterie ... από το 1918

Ο Όμιλος Leoncini έχει την έδρα του στην περιοχή της Emilia-Romagna. Η ιστορία ξεκινά από το 1918. Εξειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία προσούτο, σαλάμι, ζαμπόν, καθώς και άλλων διάσημων εδεσμάτων. Αποτελείται από δύο μονάδες παραγωγής, μία στο Langhirano όπου παράγεται το διάσημο Π.Ο.Π ζαμπόν Πάρμας και μία στη λίμνη Garda. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιλογή πρώτων υλών και ο συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας με την παράδοση. Γαστρονομία με σταθερή ποιότητα.
#Ιταλία #salami #speck #parma ham #mortadella

Παράδοση και τέχνη

Παράδοση και καινοτομία είναι το όραμα της Furlotti, κορυφαίου παραγωγού σε κρέατα Deli υψηλής ποιότητας για πάνω από 50 χρόνια. Οι Giacomo και Camillo γνωρίζοντας τα μυστικά της παραγωγής λουκάνικων, άρχισαν να παράγουν και κάθε είδους παγκέτας, coppa di Parma. Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση επεκτάθηκε και προστέθηκαν στην παραδοσιακή γκάμα των προϊόντων τους το ψητό ζαμπόν και η πορκέτα. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μείγμα δημιουργικότητας, εμπειρογνωμοσύνης και καινοτομίας.#Ιταλία coppa di Parma #pancetta #coppa

Δια χειρός..Carpaccio

Η επιτυχία της Delicatesse έχει τις ρίζες στη δεκαετία του ’60 και έδρα το Concorezzo. To 1969, ο Tiberio Bianchi, είχε την ιδέα να παράγει, να μαγειρεύει και να συσκευάζει προ-μαγειρεμένα κρέατα, όπως το carpaccio, καθώς και διάφορες άλλες σπεσιαλιτέ. Λεπτές φέτες βόειού κρέατος που απογειώνουν τους λάτρεις της γαστρονομίας. Από τότε η Delicatesse συνέδεσε το όνομά της με την υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη και την επεξεργασία κρέατος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αγαπημένο brand διάσημων chefs.
#Ιταλία #carpaccio #bbq

Άρωμα Βαυαρίας

Η Zott με έδρα τη Βαυαρία και ιστορία από το 1920, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που ακολουθεί τόσο την παράδοση όσο και την καινοτομία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στις εγκαταστάσεις της, παράγει μια μεγάλη ποικιλία από σπεσιαλιτέ τυριών, με αιχμή το περίφημο Γερμανικό έμμενταλ, γιαούρτια και εκλεκτά επιδόρπια. Όλα ξεκινούν από την αγάπη για το γάλα. Η ποιότητα, ο σεβασμός στον καταναλωτή, καθώς και οι επιλεγμένες συνεργασίες με τους γαλακτοπαραγωγούς αποτελούν τις βασικές αξίες της εταιρείας.#Γερμανία #emmental #yogurt #mozarella#Ιταλία #salami #speck #parma ham #mortadella

Σε ένα χωριό της Γαλλίας

Μια οικογενειακή γαλακτοκομική εταιρεία από το 1901. Εδώ, μπορείτε να βρείτε τον υψηλό σεβασμό για τους γαλακτοπαραγωγούς, την τέχνη της ωρίμανσης του τυριού, τη δημιουργικότητα καθώς και την καινοτομία από τους ζαχαροπλάστες. Τυριά που πλένονται στο χέρι σε σύγχρονες εγκαταστάσεις διατηρώντας τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το “Rians” συγκαταλέγεται στους καλύτερους πρεσβευτές γαλλικής γαστρονομίας. Παραδοσιακά τυριά, επιδόρπια, φρέσκα γιαούρτια και η διάσημη Crème Brulee με Βανίλια Μπουρμπόν! Ένα πραγματικό σύμβολο της γαλλικής γαστρονομίας. Απολαύστε την εκπληκτική υφή, που προέρχεται από την λεία κρέμα σε συνδυασμό με την τραγανή καραμέλα.# Crème Brulee #Βανίλια Μπουρμπόν

Οι ειδικοί στo τυρί

Οικογενειακή ολλανδική εταιρεία, με παράδοση στην επιλογή, ωρίμανση και προώθηση των καλύτερων ολλανδικών τυριών. Δημιουργικά μυαλά, δυνατές μάρκες, αποκλειστικές φυσικές συνταγές, δυνατό μάρκετινγκ και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μερικές από τις διάσημες μάρκες τυριών της: Glorious, Ruscello, Magoth, Fianco, Kaaslut! Η εξυπηρέτηση και η ποιότητα αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα μέσω της συνεχούς καινοτομίας και της ανάπτυξης νέων προϊόντων. Η εταιρεία, καθοδηγούμενη από μια ενθουσιώδη ομάδα με εξαιρετική εμπειρία στο χώρο, είναι επίσης περήφανη που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από τις δικές της μάρκες και κατά παραγγελία τυριά.
# Ολλανδικά #κίτρινα τυριά

Ιταλικό Ταμπεραμέντο

Το Consorzio Gourmit είναι ένα δίκτυο παραγωγών που ιδρύθηκε το 2000 στην Pegoniaga (Μάντουα), τη μοναδική επαρχία στην Ιταλία που παράγει ΠΟΠ Parmigiano Reggiano και ΠΟΠ Grana Padano. Η ιδέα γεννήθηκε από μερικούς νέους κτηνοτρόφους στη Μάντοβα που ονειρευόντουσαν να μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους πελάτες τους. Αρχικά, πουλούσαν τα προϊόντα τους μέσω των τοπικών αγορών και με την πάροδο του χρόνου η εταιρεία επεκτάθηκε έχοντας τώρα εμπορικές συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έμφαση δίνεται στην εξαγωγή αυτών των προϊόντων που εκφράζουν τον πλούτο της ιταλικής γαστρονομίας.
#PDO #γαστρονομία

Σπέσιαλ σειρά αλλαντικών Γαλλίας

Ένα μέλος της μεγάλης οικογένειας του  Γαλλικού group Cooperl αποτελεί και η σειρά παραδοσιακών αλλαντικών ανώτερης ποιότητας  υπο το brand "Montagne Noir". Στην καρδιά του Monts de Lacaune, to 1933 οι Marcel και Juliette Gayraud παράγουν λουκάνικα, αλλαντικά και άλλες σπεσιαλιτέ από τα καλύτερα κρέατα. Φημισμένη είναι η σειρά αλλαντικών  αέρος που αποτελούνται από ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, & SNACK σε διάφορες γεύσεις, αλλά και το Γαλλικό προσούτο και το περίφημο  “Le Mousson” που παράγεται από συκώτι πάπιας.  Αξίζει να τονιστεί πως  όλα τα  συγκεκριμένα προιόντα παράγονται αποκλειστικά από χοιρινά που εκτρέφονται στη Γαλλία κάτω από αυστηρότατες συνθήκες υγιεινής. #Le Mousson #Γαλλία